Have a question?
Poruka je poslata Zatvori

5 saveta kako da napravite dobru PowerPoint prezentaciju

Na kojoj god da ste poziciji, čime god da se bavite, neophodno je da povremeno napravite neku prezentaciju kako biste predstavili neku Vašu ideju, postignute rezultate, informisali publiku, itd. Da bi ideja bila što bolje preneta, potrebno je da prezentacija bude što bolja.

Za dobru poslovnu prezentaciju je najbitnija impresija. Vaši slajdovi moraju da budu usklađeni i da jasno prenose poruku. Dizajn je jedna od stvari koja će biti prva zapažena. Evo nekoliko saveta koji Vam mogu pomoći prilikom pravljenja dobre PowerPoint prezentacije:

  1. Budite pažljivi prilikom izbora slajdova. Nemojte vršiti jednostavan copy/paste iz različitih izvora. Potrebno je da imate konzistentan izgled na celoj prezentaciji. To će pomoći Vašoj publici da se fokusira na suštinu, na Vaš prateći govor.
  2. Konzistentnost: mora se očuvati u svim slajdovima – nemojte koristiti puno različitih fontova, a veličina fontova ne sme puno da varira. Možete koristiti profesionalno napravljen templejt kroz celu prezentaciju.
  3. Koristite kontraste! Ne morate se držati crnog teksta na beloj pozadini, to može da bude dosadno. Koristite i druge boje, ali umereno!
  4. Pažljivo koristite boje na mestima gde je potrebno da istaknete neku poruku.
  5. Dodajte slike. Prezentacije bez slika su dosadne. Dobro je da slika bude više nego teksta. Nemojte ih koristi za dekoraciju, one treba da pokažu suštinu!

Možete da počnete :).

Ako i dalje niste sigurni kako da napravite dobru prezentaciju, možete da pogledate i naše kurseve na kojima to možete naučiti:

Facebook
Twitter
LinkedIn