Have a question?
Poruka je poslata Zatvori

Adobe Illustrator

66 students enrolled
0
0 recenzije
  • Opis
  • Sadržaj
  • Važno
  • Recenzije
illustrator-1919x1079

Opis kursa

Adobe Illustrator je deo Adobe paketa. Nastao je 1987. godine i bavi se vektorskom umetnošću. Ai je softverski program za stvaranje crteža, logoa, ilustracija i umetničkih dela pomoću računara. Izuzetno je važan alat koji se koristi prilikom brendiranja. Sa njim možete praviti i dizajn flajera i brošura, ilustracije, banere i još mnogo toga. Jedna od najvažnijih karakteristika ovog programa jeste da kvalitet rada kreiranog u ovom programu ne zavisi od rezolucije u kojoj se prikazuje. To znači da se slika kreirana pomoću Ai može povećavati ili smanjivati bez uticaja na njen kvalitet. Ai koriste grafički dizajneri, web dizajneri i profesionalni ilustratori.

Danas, Adobe Illustrator je nezaobilazan alat u pripremi materijala za štampu kao i u samom procesu štampe. U potpunosti je prilagođen grafičkim dizajnerima i na ovom kursu ćete naučiti kako da iskoristite sav potencijal koji ovaj program nudi.

Cilj kursa

Cilj kursa je upoznavanje sa osnovnim alatkama i mogućnostima koje pruža Adobe Illustrator kako bi stečena znanja bila upotrebljena u kreiranju kompjuterske vektorske grafike, a kasnije i dalje nadograđena.

Po završenom kursu, polaznici će veštine stečene na kursu moći da upotrebe u kreiranju osnovne vektorske grafike koja se koristi u grafičkom dizajnu (logotipi, ilustracije itd.), kao i da sami pripreme svoje projekte za upotrebu kako na štampanom tako i na digitalnom medijumu. Mnoge alatke i principi rada iz Illustratora se mogu preneti na ostale programe iz Adobe paketa, te će osnovna znanja o ovom programu takođe pomoći u radu u nekom od drugih programa iz Adobe paketa.

Ko je autor kursa?

Autor kursa je Nenad Ivanović, freelance grafički dizajner.

Trajanje kursa

Kurs obuhvata 22 lekcije kojima polaznici mogu pristupiti kada god to njima odgovara! Po kupovini, kurs je dostupan 6 meseci.

Kome je namenjen kurs?

Ovaj kurs je namenjen polaznicima koji nikada ranije nisu imali ili su imali malo iskustva sa Adobe Illustratorom i sa nekim od programa za kreiranje grafike iz Adobe paketa. Delimično je prilagođen polaznicima koji ne poznaju najbolje engleski jezik.

Neophodni preduslovi

  • Potrebno je osnovno znanje rada na računaru

 

Webinar u vezi sa After Illustrator-om biće održan u novembru 2021. godine.