Have a question?
Poruka je poslata Zatvori

Excel lookup funkcije MasterClass

23 students enrolled
0
0 recenzije
  • Opis
  • Sadržaj
  • Recenzije
DALLE2024-04-0622.04.09-ImagineadynamicvisuallyengagingillustrationthatcapturestheessenceofLookupfunctionsinExcelwithoutusinganytext.Thescenefeaturesa-ezgif.com-webp-to-jpg-converter.jpg

Opis kursa:

Excel je ključni alat u sklopu Microsoft Office paketa koji omogućava rad s podacima, njihovu analizu, obradu i vizualizaciju. Njegova primena je široka – od jednostavnih zadataka do kompleksnih analiza velikih skupova podataka.

Dobro poznavanje Excel-a može biti od presudnog značaja za donošenje strateških poslovnih odluka, kao i za povećanje produktivnosti u svakodnevnim administrativnim zadacima. Excel je nezamenjiv alat za profesionalce u različitim oblastima: od menadžmenta i računovodstva, do osiguranja i administracije.

Jedan od ključnih alata unutar Excela su Lookup funkcije, uključujući VLOOKUP, HLOOKUP, XLOOKUP, INDEX, MATCH i XMATCH. Ove funkcije omogućavaju efikasno pretraživanje i izvlačenje informacija iz velikih tabela podataka. Iako mogu biti izuzetno moćne, mnogi korisnici Excela nisu u potpunosti upoznati s njihovim mogućnostima. Ovaj masterclass će vam omogućiti da brzo savladate tehnike korišćenja Lookup funkcija.

Cilj kursa: Nakon završetka ovog kursa, bićete sposobni da efikasno koristite Lookup funkcije u Excelu, što će vam omogućiti da brže i preciznije analizirate podatke.

Kome je kurs namenjen? Kurs Lookup funkcije u Exclu je dizajniran za one koji žele da unaprede svoje analitičke veštine u Excelu i postanu efikasniji u obradi podataka. Idealno je za one s osnovnim znanjem Excela koji žele da prošire svoje veštine korišćenjem Lookup funkcija.

Trajanje kursa: Kurs se sastoji od 11 video lekcija dostupnih u bilo koje vreme, uz završni test za proveru znanja. Polaznicima je kurs dostupan 6 meseci od trenutka kupovine.

Vreme potrebno za završetak kursa: 7h

Autor kursa: Kurs je kreirala dr Ana Uzelac, iskusni matematičar i doktor nauka sa Fakulteta organizacionih nauka. Sa preko 20 godina iskustva, dr Uzelac je takođe docent na Saobraćajnom fakultetu gde predaje informatičke predmete.

Neophodni preduslovi:

Da bi ste uspešno pratili kurs, potrebno je da imate:

  • Računar sa pristupom internetu.
  • Osnovno poznavanje rada na računaru.
  • da poznajete Microsoft Excel – barem na osnovnom nivou.
  • Računar treba da ima operativni sistem Windows.
  • Iako je kurs kreiran koristeći Microsoft Excel 2021, moguće je pratiti ga sa bilo kojom verzijom Excela od 2007. nadalje, s tim što može doći do manjih razlika u korisničkom interfejsu, naročito kod verzije 2007. Takođe, funkcija XLOOKUP neće biti dostupna korisnicima sa starijom verzijom Excela.