Have a question?
Poruka je poslata Zatvori

Java

Instructor
Marko Lukić
59 students enrolled
0
0 recenzije
  • Opis
  • Sadržaj
  • FAQ
  • Važno
  • Recenzije
KP-2-1918x1078

Opis kursa

Java je danas jedan od najzastupljenijih programskih jezika i Java programeri su možda i najtraženiji na tržištu rada. To je zbog toga što je Java programski jezik sa više namena i to na svim popularnim platformama. Javu možemo koristiti za pisanje aplikacija za Windows, za kreiranje web aplikacija, ali i za kreiranje aplikacija za Android telefone. Bitno je pomenuti i da je Java od samog početka predviđena za rad preko Interneta, a to je danas jako bitno. Zaključak je da je Java svakako pravi izbor. Pred nama je upoznavanje sa Javom, radnim okruženjem, a nakon toga krećemo u učenje programiranja i pisanje prvih programa.

Cilj kursa

Cilj kursa jeste da polaznik, kroz početne primere i postepeno nadograđivanje svog znanja, do kraja kursa bude u stanju da napiše svoj prvi pravi program koji ima i korisnički interfejs.

Do kraja kursa, polaznik će naučiti osnovne karakteristike Java programskog jezika, njegovu sintaksu, objektno-orijentisan način programiranja i osnovne elemente korisničkog interfejsa u Javi.

Kome je namenjen kurs?

Kurs je namenjen početnicima koji imaju želju da nauče da programiraju korišćenjem programskog jezika Java, kao i onima koji imaju osnovna znanja o programiranju, ali žele da se usavrše i steknu neke nove veštine.

Trajanje kursa

Kurs obuhvata 26 lekcija kojima polaznici mogu pristupiti kada god to njima odgovara! Kurs je dostupan 6 meseci od datuma kupovine.

Autor kursa

Autor kursa je Marko Lukić, master informatičar.

Neophodni preduslovi

  • Instaliran JDK i NetBeans
  • Osnovno poznavanje rada na računaru

 

Da li ovaj kurs mogu pohađati i polaznici bez predznanja?
Da, za ovaj kurs nije potrebno predznanje.
Webinar o Javi biće održan 15.12. 2021.godine.