Have a question?
Poruka je poslata Zatvori

Microsoft Office Excel - osnovni nivo

Instructor
Sanja Vuković
70 students enrolled
0
0 recenzije
 • Opis
 • Sadržaj
 • FAQ
 • Važno
 • Recenzije
excel

Opis kursa

Excel je program iz Microsoft Office paketa, omogućava rad sa podacima, prikaz podataka, njihovu analizu i obradu, kao i grafičko predstavljanje. Excel je koristan i u slučaju tabela sa malo podataka, ali pun potencijal naročito pokazuje u radu sa velikim količinama podataka.

Dobro poznavanje Excel-a Vam može pomoći u donošenju poslovnih odluka, ali i efikasnom obavljanju svakodnevnih poslova u kancelariji, bez obzira da li ste menadžer, knjigovođa, službenik u osiguranju ili poslovni administrator.

Gotovo sve kompanije podrazumevaju poznavanje rada u ovoj aplikaciji, te će Vaše šanse za zaposlenje, ali i povećanje plate ovim znanjima biti značajno veće. Excel će Vam zasigurno olakšati i ubrzati rad, postaćete organizovaniji i efikasniji, neke procese ćete automatizovati i obavljati ih sa većom tačnošću. I što je najbolje, ova znanja mogu Vam koristiti ne samo za posao, nego i u privatne svrhe u svakodnevnom životu.

Cilj kursa

Sticanje osnovne informatičke pismenosti i usvajanje osnovnih principa rada u Microsoft Office Excel aplikaciji. Posle ovog kursa ćete steći izuzetnu osnovu za dalje sticanje i unapređenje znanja iz Excel-a. Ovaj kurs Vam nudi bazična znanja u radu sa Excelom. Obuhvaćene su osnove rada u ovoj aplikaciji – od objašnjenja interfejsa, kreiranja sopstvene tabele podataka, preko pravljenja formula, korišćenja osnovnih funkcija, rada sa radnim listovima i formatiranja, do pravljenja grafikona i štampe.

U ovom kursu ćete naučiti osnove Microsoft Excel-a. Kroz lekcije upoznaćete se sa Excel radnim okruženjem, moći ćete da izvršavate osnovne proračune formulama i funkcijama, da radite formatiranje tabela, kao i da kreirate vizualizacije podataka putem grafikona.

Bez obzira da li ste već koristili Excel i želite da nadogradite znanje radi veće efikasnosti ili se pak ranije niste susretali sa Excelom, ovaj kurs će Vam postaviti čvrste temelje da postanete samopouzdani korisnik, koji će sa lakoćom moći da unapredi svoje znanje iz ove oblasti.

Kome je namenjen kurs?

Osnovni kurs Excel-a je namenjen odraslim polaznicima, koji žele da unaprede svoje poslovne veštine, ali i da postanu efikasniji u svakodnevnom životu. Učeći osnove rada u Excel-u, ovim kursom polaznici stiču izvrsne osnove za dalji rad u ovoj aplikaciji. Kurs mogu pohađati i potpuni početnici jer ne zahteva nikakvo predznanje. Namenjen je i onima koji imaju neko elementarno znanje, ali žele da ga prošire jer će doprineti njihovoj efikasnosti i efektivnosti u radu.

Trajanje kursa

Ovaj kurs obuhvata 19 lekcija kojima polaznici mogu pristupiti kada god to njima odgovara! Radi provere znanje u kursu imamo i 6 kvizova i završni zadatak. Po kupovini, polazniku je kurs dostupan 6 meseci.

Vreme potrebno da se savlada kurs: 18h

Autor kursa

Autor kursa je dr Sanja Vuković. Sanja Vuković je doktorirala na Fakultetu organizacionih nauka, ima preko 15 godina radnog iskustva. Veliki deo karijere je bila angažovana na poslovima izveštavanja, koji su upravo podrazumevali rad u Microsoft Office Excel aplikaciji.

Neophodni preduslovi

Da bi korisnik pratio kurs, neophodno je da ima:

 • Računar sa pristupom internetu.
 • Osnovno znanje rada na računaru.
 • Kurs je napravljen u verziji Microsoft Excel 2016, ali se za pohađanje kursa može koristiti bilo koja verzija Excela.
 • Računar sa operativnim sistemom Windows.

 

Da li je potrebno predznanje za pohađanje ovog kursa?
Ne, predznanje nije potrebno.
Ja već znam malo Excel, da li kurs pokriva samo najosnovnije iz Excela ili mislite da bi mi koristio?
Ovaj kurs pokriva osnove, temelje Microsot Excel-a. U kursu se pojašnjava logika rada u ovoj aplikaciji, koja je temelj svakog naprednijeg učenja. Učenja koja ćete ovim kursom steći su preduslov za dalja znanja, i jedino ako potpuno ovladate istim, sa lakoćom ćete dalje moći ta znanja dalje da nadograđujete. A mi svakako radimo na pripremi i kurseva koji će pokriti naprednije oblasti iz Excel-a.

Poklon za Vas!

Besplatni Excel materijal

Upišite Vaše podatke i besplatne šablone (Excel templates) ćemo Vam poslati na mail.

Materijal sadrži 5 šablona koji će vam pomoći u svakodnevnom životu, i to:

 • za mesečno praćenje Vaših prihoda i rashoda
 • za Vašu bolju organizaciju
 • fakturu sa PDV-om
 • za paušalce: KPO obrazac i fakturu
 • praćenje rezultata prodaje
 • za izračunavanje prelomne tačke rentabilnosti.


Za preuzimanje se možete prijaviti OVDE.