Have a question?
Poruka je poslata Zatvori

Postani youtuber

5 students enrolled
0
0 recenzije
 • Opis
 • Sadržaj
 • FAQ
 • Važno
 • Recenzije
YouTubeCreator-1919x1079

Opis kursa

Nekada su deca mogla da iskažu svoju kreativnost koristeći olovku, papir ili plastelin, a danas su načini kreativnog izražavanja daleko brojniji. Danas kreativna deca mogu da izraze svoja osećanja i razmišljanja tako što naprave video. Danas svaki pametni telefon ima dobru kameru pomoću koje je moguće napraviti i kvalitetne slike i filmove. Kreiranje filmića je postalo lako dostupno, a video produkcija koja se pre radila samo u modernim TV studijima, sada se može obaviti na računaru koristeći dostupne programe.

Da li i Vaša deca obožavaju digitalne uređaje? Ako je već neizbežno da ih koriste, neka to vreme provedeno pred ekranom bude iskorišćeno na kreativan način! Neka ne budu samo konzumenti raznih sadržaja, nek postanu i njegovi kreatori!

Dobrodošli na kurs Youtube kreatora – kurs gde će deca imati prilike da razmišljaju, kreiraju nešto novo i to podele sa drugarima! Cilj kursa je da Vaše dete na zanimljiv način naučimo da se izraze kreativno tako što ih učimo da kreiraju svoje filmiće i/ili naprave svoj profesionalni youtube kanal.

Tokom kursa, dete će imati priliku da nauči da edituje video sadržaj koristeći Filmoru – profesionalan a jednostavan program koji pruža velike mogućnosti za obradu video i audio sadržaja. Steći će puno tehničkih znanja: kako da rade sa tranzicijama, uklapaju audio i video materijal, dodaju efekte, vrše stabilizaciju snimka, koriste green screen, prave thumbnail i mnoge, mnoge druge korisne stvari…

Međutim, ovaj kurs je mnogo više od video produkcije. Prelazeći ove lekcije, pored tehničkih znanja o video montaži, deca će imati priliku da se zabave, da izgrade samopouzdanje i da nauče da se kreativno izraze.

Cilj kursa

Cilj kursa jeste da dete od Youtube konzumenta postane video kreator, da nauči veštine koje će mu u budućnosti doneti prednost pri zapošljavanju, a pored sticanja tehničkih znanja, nauči da pokaže svoju kreativnost i izrazi se putem video sadržaja.

Po završetku kursa, svaki polaznik će steći sledeća tehnička znanja:

 • naučiti kako program Filmora funkcioniše i biti u stanju samostalno da radi u programu
 • biti u stanju da prilagodi podešavanja prema svojim potrebama
 • naučiti kako da doda animacije, tekst i slike u svoje video zapise
 • naučiti kako da koristi zeleni ekran i napravi efekte kao na filmovima
 • naučiti kako da video uspori i ubrza, kao i kako da ga zamrzne na određeno vreme 
 • naučiti kako da na dnu ekrana postavi tekst sa opisom ko ili šta se nalazi na snimku ili tekst sa dodatnim informacijama
 • naučiti kako da daju život slikama itd.
 • naučiti kako da stabilizuje snimak
 • naučiti kako da napravi Thumbnail
 • Nučiti kako da postavi snimak na Youtube i dođe do prvih 1000 subscribera

Kome je namenjen kurs?

Kurs je namenjen početnicima koji se tek upoznaju video produkcijom i alatima koji se koriste za to, kao i onima koji svoje znanje žele da nadograde. Deca od osam godina i starija su potpuno sposobna da prate kurs.

Trajanje kursa

Ovaj kurs obuhvata 12 video lekcija. Lekcijama polaznici mogu pristupiti kada god to njima odgovara! Po kupovini, kurs je dostupan 6 meseci.

Autor kursa

Autor kursa je Milica Bulatović, student Northern Oklahoma College-a u Americi. Studira digitalne medije, animaciju i dizajn i poseduje višegodišnje iskustvo u video montaži.

Neophodni preduslovi

 • Potrebno je osnovno znanje rada na računaru (preporuka je da deca pre prelaska na ovaj kurs pređu kurs Osnovne digitalne pismenosti)
 • Instaliran program Wondershare Filmora (možete ga skinuti klikom na link).
 • Posedovanje računara: procesor ranga i3 i jači, 4 GB RAM memorije.

 

Moje dete već koristi Youtube i to bukvalno od rođenja. Da li bi imalo nešto da nauči na kursu?
Korišćenje Youtube-a čini Vaše dete konzumentom, a ono što će da nauči na kursu je kako da postane kreator video sadržaja. Kroz ovaj kurs deca će naučiti sve o video produkciji. Na kursu će ovladati kako kreativnim tako i tehničim veštinama. Ovladaće profesionalnim alatima za editovanje video zapisa.
Kojim konkretnim veštinama će ovladati na kursu i da li će mu one biti kasnije od koristi?
Ovladaće korišćenjem profesionalnih video alata koji se koriste u editovanju video zapisa. Na kursu je predstavljeno kako se koristi Filmora i tokom kursa će potpuno ovladati ovim alatom. Mnoga današnja zanimanja podrazumevaju posedovanje ovakvih veština (korisne su, recimo, u digitalnom marketingu, ali i mnogim drugim...).
Da li Filmoru mogu besplatno da koristim?
Možete potpuno besplatno da koristite trial verziju Filmore i da na taj način pređete sve predviđene lekcije. Postoji ograničenje prilikom eksporta snimka i ako koristite trial verziju imaćete watermark na eksportovanom snimku.
Da li mogu da slušam kurs preko tableta?
Kurs je dostupan online i sastoji se od video lekcija i za slušanje kursa je neophodan bilo koji digitalni uređaj i internet, ali ako želite da probate ono što se obrađuje u lekcijama (što je jako bitno za provežbavanje gradiva) potrebno je da imate računar.
Promo cena važi do kraja juna 2021. godine!