Have a question?
Message sent Zatvori

Python za decu

Opis kursa

Ovaj kurs predstavlja početak u učenju programiranja. Prikazani su osnovni principi programiranja na primeru programskog jezika Python. Primeri koji su prikazani služe da se deca upoznaju sa logikom koja se koristi i u ostalim programskim jezicima. Kurs se sastoji od preko 20 rešenih zadataka i isto toliko nerešenih zadataka.

Cilj kursa

Cilj kursa je sticanje osnovne informatičke pismenosti i usvajanje osnovnih principa i metoda veštine programiranja. Kurs daje odličnu osnovu za učenje algoritamskog mišljenja.

  • Po završetku kursa, svaki polaznik će biti sposoban da objasni kako možemo da “nateramo” računar da radi ono što mi želimo.
  • Polaznik bi trebalo da može da razlikuje osnovne pojmove programiranja: algoritam, program, prevodilac, sintaksu, semantiku.
  • Polaznik će naučiti da razlikuje osnovne konstrukcije programskog jezika.
  • Očekuje se da polaznik savlada i da bude u mogućnosti da realizuje sve faze procesa programiranja koristeći programski jezik Python.
  • Polaznik će se upoznati sa tipovima podataka i operatorima u Python-u.
  • Polaznik će naučiti da radi sa tekstualnim podacima i upoznaće nekoliko osnovnih funkcija za rad s njima.
  • Polaznik će naučiti kako da kontroliše tok izvršavanja programa.

Kome je namenjen kurs?

Kurs Uvod u programiranje je namenjen mlađem uzrastu – osnovcima i srednjoškolcima koji žele da shvate osnovne principe programiranja. Kurs je napisan jednostavnim jezikom lakim za razumevanje. Namenjen je prvenstveno potpunim početnicima i ne zahteva predznanje. Namenjen je i onima koji imaju neko elementarno znanje, ali žele da ga utvrde i prošire. Kreće se od elementarnih primera i postupno se dolazi do složenijih. Na ovom kursu će polaznici moći da steknu osnovne veštine koje su neophodne za dalje učenje bilo kog programskog jezika. Objašnjenja su detaljna tako da ih i potpuni početnici, bilo osnovci bilo srednjoškolci, mogu razumeti.

Ko je autor kursa?

Autor kursa je dr Ana Uzelac, docent na Saobraćajnom fakultetu gde je angažovana na užoj naučnoj oblasti Informatika. Ana Uzelac se bavi edukacijom iz oblasti programiranja preko 20 godina, a ima i preko 10 godina iskustva na praktičnim projektima. Koautor kursa je Nikola Đorđević, apsolvent na Saobraćajnom fakultetu i Anđela Vasilevska, dipl. inf. koja u Edukativnom centru Procoding drži kurseve Python-a za učenike.

Neophodni preduslovi

Da bi korisnik pratio kurs neophodno je da:

  • Poseduje računar sa pristupom internetu
  • Ima osnovno znanje rada na računaru
  • Računar mora da ima bar 2 GB RAM memorije i 5 GB prostora na disku

 

Ne, za pohađanje ovog kursa predznanje nije potrebno.
Ovaj kurs mogu pohađati deca viših razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci koji žele da nauče osnove ili da nadograde svoje znanje iz Pajtona.
Dobićeš uputstvo i smernice za rešavanje.
Naravno, dodatni časovi se dodatno plaćaju, nisu uključeni u cenu kursa.

Dodajte prvi recenziju.

Molimo Vas da se ulogujete da biste ostavili komentar
Course available for 180 days
Kupite kurs
Prijavljeno: 38 studenata
Potrebno izdvojiti: 13h
Lekcije: 23
Nivo: Početni

Arhiva

Radno vreme

Ponedeljak 12.00 pm - 6.00 pm
Utorak 12.00 pm - 6.00 pm
Sreda 12.00 pm - 6.00 pm
Četvrtak 12.00 pm - 6.00 pm
Petak 12.00 pm - 6.00 pm
Subota 12.00 pm - 6.00 pm
Nedelja Zatvoreno