Have a question?
Message sent Zatvori

Uvod u Roblox

Kurs Robloxa

Opis kursa

Roblox je platforma za igre koja omogućava korisnicima da kreiraju sopstvene video igre i/ili da igraju video igre koje su napravili drugi korisnici. Igrice u Roblox-u mogu biti single-player (za jednog igrača) i multi-player (za više igrača).

Učeći Roblox, polaznići će steći znanja o osnovnim konceptima programiranja što će im biti veoma korisno pri radu sa drugim programskim jezicima. Za razliku od Scratch-a, u Roblox-u se piše kod, što je zahtevnije. To je veoma korisno za starije polaznike jer prelaze na jezike gde se zahteva pisanje koda, a ne pravljenje koda prevlačenjem već unapred napravljenih blokova naredbi.

Kurs se sastoji od 18 video lekcija i 3 kviza, a praćen je kursom Roblox-a u kom se prave kompleksniji objekti i pišu složeniji kodovi za pravljenje video igrica.

Cilj kursa

Kurs Uvod u Roblox ima za cilj da polaznicima približi pravljenje igrica na Roblox platformi.

Nakon završenog kursa, polaznici će steći osnovno znanje za pravljenje jednostavnih igrica u Roblox-u. Pored znanja osnovnih alata koji su neophodni za pravljenje objekata u igrici, polaznici će znati i da isprogramiraju određene objekte kako bi ti objekti ispunili željenu radnju korisnika.

Kome je namenjen kurs?

Kurs je namenjen učenicima starijim od 10 godina. Da bi korisnici pohađali ovaj kurs, neophodno je da znaju latinična slova, osnove engleskog jezika i da poznaju osnove rada na računaru. Ukoliko korisnik ne poznaje osnove rada na računaru, može da pogleda kurs Osnove digitalne pismenosti za decu.

Trajanje kursa

Ovaj kurs obuhvata 18 video lekcija, kojima polaznici mogu da pristupe kada god to njima odgovara! Po kupovini, kurs je dostupan 6 meseci.

Autor kursa

Autor kursa je Milica Kljajić, predavač u Edukativnom centru Procoding.

Neophodni preduslovi

  • posedovanje računara
  • poznavanje latiničnog pisma
  • poznavanje osnova engleskog jezika
  • potrebno je osnovno znanje rada na računaru

 

Dodajte prvi recenziju.

Molimo Vas da se ulogujete da biste ostavili komentar
Course available for 180 days
Kupite kurs
Prijavljeno: 31 studenata
Potrebno izdvojiti: 5h
Lekcije: 18
Video: 1h 30 minuta
Nivo: Početni

Arhiva

Radno vreme

Ponedeljak 12.00 pm - 6.00 pm
Utorak 12.00 pm - 6.00 pm
Sreda 12.00 pm - 6.00 pm
Četvrtak 12.00 pm - 6.00 pm
Petak 12.00 pm - 6.00 pm
Subota 12.00 pm - 6.00 pm
Nedelja Zatvoreno