Sadržaj
Kurs: Kako da napraviš savršen CV
Ulogujte se
Text lesson

Došao je i taj trenutak!

Bilo da ste tek završili sa školovanjem i doneli odluku da krenete u potragu za svojim prvim pravim poslom ili ste jednostavno rešili da napravite promenu u svom životu, date otkaz i upustite se u nešto novo, morate ući u jedan haotičan, dinamičan i pre svega izazovan proces koji se naziva – tržište rada.

Bilo da posao tražite samostalno ili koristite usluge Nacionalne službe za zapošljavanje (popularnog „Biroa“ – http://www.nsz.gov.rs/ ), najvažniji deo celog procesa jeste predstavljanje poslodavcu!

Predstavljanje poslodavcu najčešće obuhvata 3 elementa:

  1. Radna biografija (CV)
  2. Propratno pismo
  3. Lični kontakt sa poslodavcem

Na kraju ovog dela, želela bih da Vam skrenem pažnju na jednu stvar koju bi trebalo da imate na umu kada tražite posao, kao i kada ga pronađete i počnete da radite.

To je da ma koliko Vama posao bio potreban i ma koliko biste želeli da počnete negde da radite, poslodavac Vama ne čini uslugu time što će Vas zaposliti! Vi ste njemu potrebni isto koliko je on potreban Vama! U mašini koja se zove preduzeće fali šraf, i taj šraf možete biti Vi ili neko drugi, ali taj šraf nedostaje i potrebno ga je ubaciti! Dakle, korisnost je uzajamna i nemojte to zaboraviti. 🙂